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Access Agreement 
 
All expenses related to the performance of the aquifer test will be borne by the applicant 
(owner/developer) for Block ___, Lot(s)___.  However, access to neighboring wells must 
be provided by the owners of those properties.  All reasonable precautions will be 
observed by the applicant, the applicant’s hydrogeologist, and the well driller to avoid 
damage to any adjacent residential property including both the well itself and its 
surroundings. 
 
The owner of the neighboring well, who signs below, agrees to provide access to a 
commonly used tap for the collection of water samples prior to and after testing for 
bacteria analysis.  After the initial water sample is collected, the well will be opened to 
permit access to measure water levels and the well will remain unsealed during the 
testing process which will be a maximum of 72 hours.  A dip tube may be installed within 
your well to facilitate the measurement of water levels. 
 
All equipment placed in your well will be cleaned to minimize the potential introduction 
of bacteria.  However to ensure that no bacteria are accidentally introduced into your well 
during the testing process, chlorine will be added to your well at the conclusion of the 
testing procedures.  If you would prefer that chlorine not be added to your well, please 
check the box below the signature line.   
 
With your signature and submittal of this form, you request participation in the 
monitoring of water levels during the aquifer test on the Lot identified as Lot ___, in 
Block ____, in accordance with the Kingwood Township Well Ordinance, Section 153-
29, and that you have read and accept the requirements of this form. 
 
 
Property Owner 
 
 
________________ 
Date   
 
 
__ Please do not add chlorine to my well at the conclusion of testing.  I understand 

and will accept responsibility that bacteria may have been accidentally introduced 
into my well.  

 
__ Actual daily use factor.  Monitor must be installed 72 hours prior to test and 

remain for 72 hours after test. 
 


